Baileyses brownie
Havas DóraVannak ellenállhatatlan íz párosítások - ilyen az ír krémlikőr, a csokoládé és a mascarpone is. A brownie sűrű tésztája jól bírja, ha átitatjuk Baileysel, de a biztonság kedvéért a tetejére készült krémbe is tettem belőle. Húsvétkor biztosan lesz nálunk brownie Baileys krémmel, szerintem ti se hagyjátok ki!
A browniehoz:
17 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csipet só
1/2 dl Baileys
1 evőkanál vaníliakivonat
7 dkg étcsokoládé apróra vágva
Tetejére:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 dl Baileys
1 csomag mini csokitojás
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy közepes sütőformát kibélelünk sütőpapírral. Az étcsokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. Leemeljük a tűzről és robotgéppel belekeverjük a cukrot és a tojást.
Ezután hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és a sót. Végül belekeverjük a Baileyst, vaníliát és az apróra vágott étcsokoládét is. Az előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre sülni.
Miután kihűlt a sütemény elkészítjük a krémet a tetejére. Egy tálba mérjük a mascarponet, tejszínt, a cukrot és robotgéppel habosra keverjük. Végül beledolgozzuk a Baileyst is.
A süteményt vágódeszkára emeljük és kiszúrunk belőle 6 korongot. A krémet egy habzsákba töltjük és minden sütemény tetejére hatalmas habcsókot nyomunk vele. Végül 1-1 csokitojást nyomunk a tetejére és a leesett morzsából kevéssel meghintjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.