Baileyses parfétorta

Hozzávalók 4 személyre:
6 dl habtejszín
30 dkg cukrozott, sűrített tej
2 evőkanál vaníliakivonat
10 dkg étcsokoládé
1 dl Baileys

Az öntethez:
10 dkg cukor
3 dkg vaj
1/2 dl Baileys

Díszítéshez:
8 mézespuszedli

Elkészítés:

  1. A parféhoz elkezdjük felverni a tejszínhabot, amikor habosodni kezd, hozzáadjuk a sűrített tejet és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. Közben belekeverjük a vaníliakivonatot is. Közben a csokoládét felolvasztjuk.
  2. A masszát három részre osztjuk. Az elsőbe belekeverjük az étcsokoládét és a forma aljába simítjuk. A második adag habra öntjük a Baileys-t és márványosan beleforgatjuk és a csokis masszára simítjuk a formába. Végül rásimítjuk a maradék masszát és legalább 12 óráig a mélhyűtőben fagyasztjuk.
  3. Tálalás előtt az öntethez a cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben. Amikor már szép aranybarna karamellé olvadt beledobjuk a vajat és megvárjuk, hogy elolvadjon. Beleöntjük a Baileys-t is és kevergetve sűrű sziruppá főzzük. A parfét kiborítjuk a formából (ha kell, pár másodpercre forró vízbe mártjuk a formát hogy meglazuljon) és megcsorgatjuk a Baileys-es karamellel, végül mézespuszedlivel megtűzdeljük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -