Barna sörös marhaszegy

A nehezebb sörök és a marhahús együtt nagy kedvenceim, ezt a buja, népszerű fogást percek alatt össze tudjátok állítani.

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg marhaszegy, egyben

1 liter barna sör

20 szem egész fekete bors

10 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A szegyet egy akkora lábosba helyezzük, hogy kényelmesen elférjen. Annyi sört öntünk hozzá, hogy az majdnem ellepje, hozzáadjuk a borsot és a fokhagymagerezdeket. Nagyon enyhén sózzuk.

Fedő alatt gyöngyözve pároljuk, amíg a hús egészen omlós, vajpuha lesz, 3–5 órával érdemes számolni. Ha főzés közben vészesen párolog a sör, mindig utántöltjük.

A kész húst kivesszük, a visszamaradt levet egy szitán átnyomkodva leszűrjük. Alacsony lángon, fedő nélkül a felére beforraljuk, a sót most korrigáljuk. A mártást a szeggyel tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyasztható, a képen krumplipürével tálalva, de szendvicsbe is tehetitek a szeleteket.

Tipp:

A sózással nagyon óvatosan kell bánni, mert a mártás beforralásakor a só koncentrálódik, a végeredmény túl sós lehet, ezért érdemes főzéskor enyhén sózni, és a kész mártást korrigálni.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -