Boldog gofrinapot mindenkinek!
Lila FügeNem meglepő módon a svédeknek köszönhetjük a nemzetközi gofri vagy waffel nap ötletét, hiszen a skandináv országokban az egyik nemzeti édességnek számít. Hálás szívvel állítottunk össze egy jóféle válogatást gofri receptjeinkből, mert mi is akár minden nap megennénk.
A belga
Abba a vitában, hogy melyik is az “igazi” gofri, eszünk ágában sincs állást foglalni, hiszen mindegyik finom, függetlenül attól, hogy sütőporral vagy élesztővel készül. Mindnek megvan a maga helye, a hétvégi, ünnepi, ráérős változat egyértelműen a liége-i. A dagasztás-kelesztés miatt igényel némi előkészülést, de a sütése már pont ugyanúgy néz ki. Tipp: magasabb teljesítményű, vastagabb sütőfelülettel rendelkező gofrisütőben finomabb lesz. LINK
A vegán
De mi lesz a laktózérzékenyekkel és az állati fehérjét nem fogyasztókkal – kérdezhetnétek. Nos, nem kell aggódni, senki nem marad ki a buliból, mert tej, tojás és vaj nélkül is nagyon finom gofrit készíthetünk. Külsőre inkább a liége-ire hasonlít, de puhább, könnyebb annál és gyorsan meg is van. Tipp: nyugodtan meg lehet próbálni gluténmentes kenyérlisztekkel is elkészíteni és akkor aztán tényleg mindenkit boldoggá tehetünk. LINK
A sós
Ha valaki kevésbé édesszájú, de mégis szeretne részt venni a mai, illetve az egész éves ünneplésben, annak a csodálatos krumplis gofrinkat tudjuk ajánlani. A környezetvédelem és zéró hulladék jegyében maradékból is elkészíthető, szóval hétfő esti vacsorának pont tökéletes, ha lapul a hűtőben egy kis krumplipüré a vasárnapi ebédről. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. LINK