Csőben sült sütőtök kelkáposztával

Elsőre szokatlannak tűnhet a kelkáposzta és a sütőtök párosa, pedig adja magát: mindkettő édesre sül és most van a szezonja. Izgalmas fűszerekkel, morzsával, tejszínnel és parmezánnal különleges köret példul egy pirosra sült csirkemell steak mellé.

Hozzávalók:

1 közepes sütőtök (pucolva kb. 1 kg)

1 kisebb kelkáposzta

4-5 tk só

3 tk őrölt füstölt paprika

1-2 tk frissen őrölt bors

2-3 ek olívaolaj

2 dl tejszín

2 ek zsemlemorzsa

2 ek reszelt paremzán

1 kis csokor petrezselyem

+ forrásban levő víz a kelkáposztához

+ reszelt paremzán a szóráshoz

 

Elkészítés:

A sütőtököt kettévágjuk, magját kikaparjuk, eldobjuk. A tököt meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Vastag ereit kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra aprítjuk, majd sós, forrásban levő vízbe tesszük és 1 percig blansírozzuk. Végül kiszedjük és lecsepegtetjük.

Egy hőálló tál aljára kevés olajat locsolunk, lerétegezzük a sütőtök szeleteket és a kelkáposzta leveleket, sózzuk, borssozzuk, megszórjuk őrölt füstölt paprikával és akár egy kevés morzsát is szórhatunk a rétegek közé, ha tartalmasabb ételt szeretnénk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a zöldségek. Végül meglocsoljuk 2 dl tejszínnel.

A morzsát és a paremzánt összekeverjük a finomra parított petrezselyemmel és az étel tetejére szórjuk. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

 

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkKarácsony tartós élelmiszergyűjtés
Következő cikkKörték pitekosárban

2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.