Csokoládé parfé Oreoval

Senki ne gondolja, hogy a jeges desszertek csak nyárra valók! Egy krémes, csokis, jéghideg parfé egy téli vacsora után is nagyon jól tud esni, főleg, ha bent a lakásban jó meleg van és már csillognak a karácsonyi fények. Ne hagyjátok ki ezt a tortát, amit több réteg Oreo keksszel rétegeztem le, így egy kicsit roppannak is a csokis falatok.

Hozzávalók
22-24 cm átmérőjű formához

kb. 30 db Oreo keksz
5 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 teáskanál vaníliakivonat
225 g natúr krémsajt
2 evőkanál cukrozatlan kakaó

Elkészítés:

A hideg habtejszínt felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliakivonatot és a krémsajtot is, ezekkel is tovább habosítjuk, végül beledolgozzuk a kakaót is.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük az Oreo kekszeket, hogy teljesen kitöltsék a forma alját. Kicsit összetörjük a kekszeket, így majd könnyebben lehet szeletelni a parfét. Ráöntjük a kakaós hab felét, majd egy réteg összetört keksz következik, végül a maradék hab. Fóliával letakarjuk és legalább 8 órára a mélyhűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt óvatosan kiborítjuk a formából, kekszekkel díszítjük, és szeletelve tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -