Cukkinilassi – hűsítő nyers leves
Vogel DianaA kánikulában a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás elengedhetetlen. De ugyanilyen fontos az is, hogy könnyű, frissítő ételekkel lakjunk jól. Ezt a cukkini lassit tulajdonképpen üdítőként vagy nagyon egyszerű, hideg krémlevesként is értelmezhetjük. Citrusos-fanyar és nagyon friss: tökéletes ebéd a forró napokon.
Hozzávalók két pohárhoz:
30 dkg zsenge, bébi arany vagy zöld cukkini
4 dl görög joghurt
2 dl jéghideg ásványvíz
1 gerezd fokhagyma
1 kezeletlen citrom leve és héja
só
Elkészítés:
A lemosott és letörölt cukkinik végeit levágjuk, a zöldséget apróbb kockákra vágjuk és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, görög joghurtot, tisztított fokhagymagerezdet, a jéghideg vizet és simára turmixoljuk. (Ha igazán hidegen szeretnénk, dobáljunk bele jégkockákat a víz helyett.) Ízlés szerint sózzuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk és poharakba vagy kisebb tálkákba töltjük. Azonnal fogyasszuk!