Cukkinilassi – hűsítő nyers leves

A kánikulában a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás elengedhetetlen. De ugyanilyen fontos az is, hogy könnyű, frissítő ételekkel lakjunk jól. Ezt a cukkini lassit tulajdonképpen üdítőként vagy nagyon egyszerű, hideg krémlevesként is értelmezhetjük. Citrusos-fanyar és nagyon friss: tökéletes ebéd a forró napokon.

Hozzávalók két pohárhoz:

30 dkg zsenge, bébi arany vagy zöld cukkini

4 dl görög joghurt

2 dl jéghideg ásványvíz

1 gerezd fokhagyma

1 kezeletlen citrom leve és héja

Elkészítés:

A lemosott és letörölt cukkinik végeit levágjuk, a zöldséget apróbb kockákra vágjuk és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, görög joghurtot, tisztított fokhagymagerezdet, a jéghideg vizet és simára turmixoljuk. (Ha igazán hidegen szeretnénk, dobáljunk bele jégkockákat a víz helyett.) Ízlés szerint sózzuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk és poharakba vagy kisebb tálkákba töltjük. Azonnal fogyasszuk!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -