Cukkini savanyúság
Vogel DianaHozzávalók (2 közepes üveghez):
1/2 kg bébi cukkini, vegyesen lehet sárga és zöld héjú
3 szál zsenge újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb kezeletlen citrom hámozott héja
2 evőkanál tengeri só
1,5 l jeges víz
3 dl almaecet
2 dl víz
20 dkg nádcukor
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál zellermag
1 mokkáskanál szárított csili
1 mokkáskanál őrölt kurkuma
pár szál friss kapor
Elkészítés:
A megmosott cukkinik mindkét végét vágjuk le és vékonyan karikázzuk fel. Forgassuk össze a sóval, citromhéjjal és fokhagymagerezdekkel és a szintén felkarikázott újhagymával. Öntsük rá a jeges vizet, hogy ellepje és hűtőben áztassuk kb. 1 órát.
A saláta levéhez forraljuk össze a hozzávalókat. Közepes hőmérsékleten bugyogtassuk kb. 4 percig, ízesítsünk utána ha szükséges, majd hagyjuk kissé hűlni.
Az áztatott zöldségeket szűrjük le és papírtörlőn itassuk fel róla a nedvességet.
Kisebb sterilizált üvegeket töltsünk meg a hagymás cukkinivel és öntsük a tetejére a meleg, de nem forró fűszeres levet. Ha kihűlt, zárjuk le és pár napig hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben.