Cukkinikrémleves gyömbérrel és sós mogyoróval

Szeretjük a cukkinit, de valljuk be, néha kicsit unalmas. Szerencsére ez a szerény zöldség szinte bármilyen ízesítést megenged, nyugodtan hangolhatjuk kicsit thai stílusúra, sok gyömbérrel, kókusztejjel és mogyoróval.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál olaj
2 közepes cukkini
2,5 dl konzervkókusztej
1 evőkanál friss gyömbér reszelve
maréknyi sós mogyoró

Elkészítés:

A cukkinit kockákra vágjuk. A felmelegített olajra szórjuk egy edénybe, megsózzuk, és pár
percig pirítjuk. Ha már van egy kis színe, felöntjük a kókusztejjel és fél liter vízzel, majd puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a reszelt gyömbért.

A mogyoró kétharmadát is hozzáadjuk, pár percig főzzük, aztán botmixerrel pürésítjük.
Tálaláskor a tányérba adagoljuk a maradék sós mogyorót is apróra vágva.

Tipp: Természetesen gyömbérporral is működik, csak abból több kell. Ízléstől függően lehet akár 3 evőkanál is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -