Dupla csokis keksz

Ez a keksz midenre jó: fájdalamt elűzni, együtt örülni, meglepetést okozni, magunkat kényeztetni, ünnepelni, kirándulni, együtt lenni vagy egyedül majszolni. Bárki, bármikor elkészítheti.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

200 + 50 g (legalább 60% kakaótartalmú csokoládé)

50 g vaj

100 g cukor

2 tojás

30 g liszt

1 ek cukrozatlan kakaó

½ tk sütőpor

¼ tk só

1 csipet fahéj

 

Elkészítés:

200 g kockákra tört csokoládét a felkockázott vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A cukrot a tojással robotgépben fehéredésig verjük. A lisztet a sóval, sütőporral, kakaóval és a csipet fahéjjal összekeverjük.

A csokoládét a tojáshoz keverjük, majd összeforgatjuk a lisztes keverékkel, éppen csak összedolgozzuk. 20 percre a hűtőbe tesszük.

Sűtőpapírral bélelt sütőlapra 2 teáskanálnyi massza púpokat teszünk és mindegyiket kicsit lenyomkodjuk egy kanállal – a kekszek között kb. 4 cm-t hagyunk, mert szét fognak terülni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig sütjük, a kész kekszeket azonnal megszórjuk apróra vágott csokoládéval és rácson hagyjuk kihűlni.

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -