Dupla csokis keksz
Havas DóraEz a keksz midenre jó: fájdalamt elűzni, együtt örülni, meglepetést okozni, magunkat kényeztetni, ünnepelni, kirándulni, együtt lenni vagy egyedül majszolni. Bárki, bármikor elkészítheti.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
200 + 50 g (legalább 60% kakaótartalmú csokoládé)
50 g vaj
100 g cukor
2 tojás
30 g liszt
1 ek cukrozatlan kakaó
½ tk sütőpor
¼ tk só
1 csipet fahéj
Elkészítés:
200 g kockákra tört csokoládét a felkockázott vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A cukrot a tojással robotgépben fehéredésig verjük. A lisztet a sóval, sütőporral, kakaóval és a csipet fahéjjal összekeverjük.
A csokoládét a tojáshoz keverjük, majd összeforgatjuk a lisztes keverékkel, éppen csak összedolgozzuk. 20 percre a hűtőbe tesszük.
Sűtőpapírral bélelt sütőlapra 2 teáskanálnyi massza púpokat teszünk és mindegyiket kicsit lenyomkodjuk egy kanállal – a kekszek között kb. 4 cm-t hagyunk, mert szét fognak terülni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig sütjük, a kész kekszeket azonnal megszórjuk apróra vágott csokoládéval és rácson hagyjuk kihűlni.