Eperszörp

Végre itt az eperszezon és a kiürült kamrapolcokat újra feltölthetjük zamatos szörpökkel. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készíts eperszörpöt néhány egyszerű lépésben. Az előkészületben még a kisebbek is segíthetnek :)

Hozzávalók:
1 kg szirupcukor
3/4 liter víz
50 dkg eper, szeletelve

Elkészítés:
1. A szirupcukrot és a vizet egy lábosban felforraljuk és 4-5 percig hagyjuk gyöngyözve főni. Ekkor beleszórjuk az epret és további 10 percig együtt főzzük. Hagyjuk kicsit langyosra hűlni.

2. Leszűrjük az epres szirupot és a gyümölcshúst átpasszírozzuk, majd újra felforraljuk. Hagyjuk 4-5 percig gyöngyözve forrni, majd egy szűrő segítségével öntsük steril üvegekbe. Zárjuk le alaposan az üvegeket és így hagyjuk kihűlni.

Tipp: Lehet dunsztba is tenni, hogy lassabban hűljön le az üveg, de a titok a precízen előkészített, steril üvegekben rejlik.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -