VIDEÓ: Epres – joghurtos jégkrém és Körtecideres jégpop rozmaringgal
Havas DóraHivatalosan is eljött az ideje mindennek, ami nyár! Vacsi a teraszon, sok-sok fagyi, jégkrém, gyümölcs és limonádé. Nem maradhattok ötlet nélkül, ebben a videóban egyből kétféle jeges édességet is készítettünk, az egyik ráadásul 18-as karikát érdemel!
Epres-joghurtos jégkrém
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg eper
1 ek citromlé
1 dl bodza szörp
2,5 dl görög joghurt
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és negyedekre vágjuk. Egy közepes lábasban a citromlével és a bodzaszörppel összefőzzük, éppen csak addig, amíg szirupos lesz, és a gyümölcs összeesik.
Lehűtjük, majd összekeverjük a krémes görög joghurttal. Jégkrémformába kanalazzuk, és legalább 4 órát fagyasztjuk, amíg teljesen kifagy.
Körtecideres jégpop rozmaringgal
Hozzávalók 4 személyre:
½ liter körtecider
1 ek cukor
3,5 dl körtecider
½ citrom frissen facsart leve
15 dkg bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott)
1 ág rozmaring
Elkészítés:
A cidert egy kisebb lábasba tesszük a cukorral, és kb. 15 perc alatt a felére beforraljuk. Átöntjük egy kancsóba, és hagyjuk lehűlni. Ha lehűlt, hozzáöntünk még 3,5 dl cidert, belefacsarjuk a citrom levét, és jól összekeverjük.
Jégnyalókaformákba öntjük, majd mindegyikbe 1-1 teáskanál bogyós gyümölcsöt és néhány levélke rozmaringot teszünk. Legalább 4 órán át a mélyhűtőben fagyasztjuk, amíg teljesen kifagy.