VIDEÓ: Epres – joghurtos jégkrém és Körtecideres jégpop rozmaringgal

Hivatalosan is eljött az ideje mindennek, ami nyár! Vacsi a teraszon, sok-sok fagyi, jégkrém, gyümölcs és limonádé. Nem maradhattok ötlet nélkül, ebben a videóban egyből kétféle jeges édességet is készítettünk, az egyik ráadásul 18-as karikát érdemel!

Epres-joghurtos jégkrém

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg eper

1 ek citromlé

1 dl bodza szörp

2,5 dl görög joghurt

Elkészítés:

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és negyedekre vágjuk. Egy közepes lábasban a citromlével és a bodzaszörppel összefőzzük, éppen csak addig, amíg szirupos lesz, és a gyümölcs összeesik.

Lehűtjük, majd összekeverjük a krémes görög joghurttal. Jégkrémformába kanalazzuk, és legalább 4 órát fagyasztjuk, amíg teljesen kifagy.

 

Körtecideres jégpop rozmaringgal

Hozzávalók 4 személyre:

½ liter körtecider

1 ek cukor

3,5 dl körtecider

½ citrom frissen facsart leve

15 dkg bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott)

1 ág rozmaring

Elkészítés:

A cidert egy kisebb lábasba tesszük a cukorral, és kb. 15 perc alatt a felére beforraljuk. Átöntjük egy kancsóba, és hagyjuk lehűlni. Ha lehűlt, hozzáöntünk még 3,5 dl cidert, belefacsarjuk a citrom levét, és jól összekeverjük.

Jégnyalókaformákba öntjük, majd mindegyikbe 1-1 teáskanál bogyós gyümölcsöt és néhány levélke rozmaringot teszünk. Legalább 4 órán át a mélyhűtőben fagyasztjuk, amíg teljesen kifagy.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -