Erdeigyümölcs-lekvár

Áfonyából igen drága mulatság lekvárt főzni, úgyhogy ilyenkor érdemes úgy trükközni, hogy más gyümölcsökkel kombináljuk. Arra azért ügyeljünk, hogy megmaradjon hangsúlyos alapanyagnak. (x)

Hozzávalók 1,5 liter lekvárhoz:
50 dkg áfonya
15 dkg szeder
15 dkg málna
15 dkg ribizli
50 dkg befőzőcukor, 2:1
csipetnyi só
1 rúd fahéj
2 lime

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, és alaposan megmossuk. A befőzőcukorral, a csipet sóval, a fahéjjal, valamint a kifacsart lime-ok levével egy nagy lábasba tesszük.

Közepes lángon, sűrűn kevergetve felforraljuk, majd forrástól számítva 4-5 percig főzzük. Az egész keveréket óvatosan egy passzírozóba öntjük, és átpasszírozzuk.

Az így kapott lekvárt újra felforraljuk, majd még forrón üvegekbe töltjük. 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -