Fokhagymás-joghurtos cukkinifőzelék
Vogel DianaAz a jó ebben a minden korosztály számára készült könnyű főzelékben, hogy melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom. Sűrűségét a joghurt és a cukkini adja, kellemesen fanyar ízéhez pedig a citromhéj ad extra izgalmasságot. Hidegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal, melegen pedig buggyantott tojással, sült fűszeres kolbásszal ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál étolaj
4-5 cukkini
1 nagy csipet só
1 gerezd fokhagyma
2 dl görög joghurt
1 mokkáskanál kezeletlencitrom-héj
Elkészítés:
A cukkiniket lemossuk, a két végüket eltávolítjuk, és hosszában négyfelé vágjuk. A középső magvas részt kanállal kikaparjuk, majd egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a cukkinikockákat rázogatva átpirítjuk benne. Sózzuk. Az elkészült cukkinikockák kb. egyharmad részét félretesszük, a maradékot elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a préselt fokhagymagerezdet, a citromhéjat, és botmixerrel krémesre keverjük.
Tálaláskor a tetejére szórjuk a félretett cukkinikockákat.