Fűszeres csicseriborsó saláta

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:
40 dkg csicseriborsó konzerv
7 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál füstölt paprika
10 dkg fodros kel
só és frissen őrölt bors

Az öntethez:
6 dkg aszalt paradicsom olajjal együtt
5 dkg mandula
2 szál újhagyma, fehér része
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve és kevés reszelt héj
1/2 teáskanál Sriracha
2 teáskanál vörösborecet
1 teáskanál méz
1/2 csokor koriander vagy petrezselyem
1/2 csokor menta

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és tepsire sütőpapírt terítünk. A csicseriborsót leöntjük, leöblítjük vízzel és alaposan lecsöpögtetjük és egy tálba szórjuk. Meglocsoljuk 5 evőkanál olajjal majd megszórjuk a római köménnyel, paprikával, sóval, borssal és alaposan összeforgatjuk. A tepsire szórjuk és elrendezzük egy rétegben. Sütőben 40 percig sütjük. A fűszeres, olajos tálba beleszórjuk a fodros kelt, meglocsoljuk a maradék olajjal és sóval, borssal fűszerezzük. Ha letelt a sütési idő a tepsire szórjuk a fodros kelt is grill fokozaton ropogósra sütjük a csicseriborsóval együtt. Amikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd szórjuk át egy salátás tálba.

2. Az öntethez egy aprítógépbe pakolunk mindent és pulzálva pürésítjük. Majd összeforgatjuk a megsült csicseriborsóval és fodros kellel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -