Habcsók Baileys krémmel

Ez a habcsók nem az a kemény habkarika, inkább hasolnlít egy mini pavlovára - főleg, ha elkészítitek hozzá a Baileys krémet is. Igazi ünnepi desszert, amit még a nagy lakomák után ie jól esik elkészíteni és elfogyasztani.

 

Hozzávalók 8-10 darabhoz:

A habcsókhoz:
50 g dió
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő
1/2 tk frissen facsart citromlé

A krémhez:
1 dl habteszín
3 evőkanál porcukor
½ dl Baileys
1 teáskanál vaníliakivonat
20 dkg mascarpone

Elkészítés:

A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, mindig megvárva, hogy teljesen felvegye a hab a cukrot. Ezután maximmumon kb. 5 percig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg a hab kényes, krémes és szilárd lesz. Hozzákeverjük a keményítőt és a citrom levét és további egy percig verjük a habot.

Közben száraz serpenyőben lepirítjuk a pekándiót, hagyjuk kihűlni és durvára aprítjuk. Összeforgatjuk a fehérjehabbal és sütőpapírral leterített tepsire közepes – kis almányi – halmokat kanalazunk belőle. 130 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk lehűlni – ezalatt a habcsókok kissé kiszikkadnak. A sütőből kivéve légmentesen záró dobozban 1 hétig is eláll a habcsók.

A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a Baileys és a vaníliakivonatot és ezekkel is habosra keverjük. Felhasználásig a hűtőbe etesszük.

A krémet a habcsókra kanalazva vagy mellé kínáljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -