Hajdinagranola

Granolát bizony nem csak zabpehelyből lehet készíteni. Ennek hajdina az alapja, ami istenien ropogósra sül a sütőben. A bónusz az egészben, hogy természetes édesítőt, egy jó érett banánt használtam hozzá, így semmilyen cukrot nem kell hozzákeverni.

Hozzávalók 12 adaghoz:

1 érett banán
3 evőkanál mogyoróvaj
1 dl olvasztott kókuszzsír vagy napraforgóolaj
csipetnyi só
20 dkg hajdina
2 evőkanál chiamag
5 dkg kókuszcsipsz
15 dkg natúr olajos mag (tökmag, durvára vágott brazil dió, lenmag)

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, és villával összetörjük, pürésítjük. Beletesszük egy kisebb edénybe, hozzáadjuk a mogyoróvajat, a kókuszzsírt és egy csipetnyi sót, majd az egészet összefőzzük.

Közben a hajdinát elkeverjük a chiamaggal, a kókuszcsipsszel és az olajos magvak keverékével.

Az összeforralt mogyorós szószt alaposan elkeverjük a granolával, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, lehetőleg úgy, hogy egy rétegben elterüljön a granola.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük, majd kivesszük, és átkeverjük. Újabb 10 perc után ismét átkeverjük, és ha szép aranybarna, akkor hagyjuk kihűlni. Ha még sápadt, akkor újabb 10 percet adunk neki a sütőben.

A tepsin hagyjuk kihűlni, csak ezután tesszük jól zárható üvegbe.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -