Tépett csirkepörkölt, szerecsendiós nokedlivel
Nagy SanyaSzaftos, magyaros fogás, egy kis csavarral. A szerecsendiós nokedli feldobja a tépett csirkepörköltet az egekig, a tányérodon landolva. Kész az ebéd!
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 csirke alsó és felsőcomb (bőrös)
1 kk. só
1 kk. őrölt bors
1 kk. kömény
2 kk. őrölt kakukkfű
1 kk. őrölt zsálya
csipetnyi erős fűszerpaprika
4 ek olívaolaj
1/2 szerecsendió
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 ek vaj
2 ek joghurt
Elkészítés:
A csirkecombokat meglocsoljuk az olajjal, jól bedörzsöljük, majd ráreszelünk 1/2 szerecsendiót. Egy mély falú tepsibe egy deci vizet öntünk, beledobjuk a fokhagymát és belehelyezzük a csirkecombokat, majd fóliával lefedve 190 C-ra előmelegített sütőben 30 percig süthük. Levesszük róla a fóliát, majd felülről érkező hőt használó sütőprogrammal további 5 percig sütjük.
Ha kész kivesszük a sütőből és hagyjuk kihülni. Leszedjük a húst a csontról és apró darabokra tépjük vagy vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a sült fokhagymát a tepsiből, 1 evőkanál vajat, majd a tépett csirkét. Öt percig sütjük, majd leöntjük a joghurttal. A legvégén reszeljünk még rá szerecsendiót, és nokedlivel tálaljuk.
Tipp: A szerecsendiós nokedli recepjét érdemes megjegyezni, mert biztos befutó a mustáros, tejfölös raguk mellé is. Az ízek harmóniájára még sokáig emlékezni fogunk.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.