Tépett csirkepörkölt, szerecsendiós nokedlivel

Szaftos, magyaros fogás, egy kis csavarral. A szerecsendiós nokedli feldobja a tépett csirkepörköltet az egekig, a tányérodon landolva. Kész az ebéd!

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 csirke alsó és felsőcomb (bőrös)
1 kk. só
1 kk. őrölt bors
1 kk. kömény
2 kk. őrölt kakukkfű
1 kk. őrölt zsálya
csipetnyi erős fűszerpaprika
4 ek olívaolaj
1/2 szerecsendió
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 ek vaj
2 ek joghurt

Elkészítés:

A csirkecombokat meglocsoljuk az olajjal, jól bedörzsöljük, majd ráreszelünk 1/2 szerecsendiót. Egy mély falú tepsibe egy deci vizet öntünk, beledobjuk a fokhagymát és belehelyezzük a csirkecombokat, majd fóliával lefedve 190 C-ra előmelegített sütőben 30 percig süthük. Levesszük róla a fóliát, majd felülről érkező hőt használó sütőprogrammal további 5 percig sütjük.

Ha kész kivesszük a sütőből és hagyjuk kihülni. Leszedjük a húst a csontról és apró darabokra tépjük vagy vágjuk.

Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a sült fokhagymát a tepsiből, 1 evőkanál vajat, majd a tépett csirkét. Öt percig sütjük, majd leöntjük a joghurttal. A legvégén reszeljünk még rá szerecsendiót, és nokedlivel tálaljuk.

Tipp: A szerecsendiós nokedli recepjét érdemes megjegyezni, mert biztos befutó a mustáros, tejfölös raguk mellé is. Az ízek harmóniájára még sokáig emlékezni fogunk.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -