Karajsaláta zellerrel és körtével
Péter AnnaMert ugye minden saláta, nem csak az, amelybe rakunk zöldet, így ez is az. A sertésnek remekül állnak az édes és aromás párosítások, így kerül ebbe a salátába is. Bónusz, hogy ebből a receptből a húst ki lehet hagyni, úgy is remekül megáll, és sokkal salátább is lesz. Ez remek hír a húsos és nem húsos családtagra is főző lottónyerteseknek.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg mazsola
25 dkg sertéskaraj
1 evőkanál olaj
1 db aromás, keményebb húsú körte
1 fiatal zellergumó
5 dkg mandula
1 lime frissen facsart leve
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál méz
só
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk egy kis vízbe. A karajt kisujjnyi csíkokra vágjuk, egy serpenyőben magas lángon, az olajon gyakran rázogatva körbepirítjuk. A hús lehetőség szerint maradjon belül szaftos, nem kell sokat sütni, elég aranybarnára minden oldalán.
A körtét magházát kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zellert meghámozzuk, és hámozóval vékony lapokat vágunk belóle. Vizet forralunk egy lábosba majd 1 percre beledobjuk és leszűrjük.
A karajt a zellerrel, a körtével és a mazsolával elkeverjük, sózzuk, és a mézzel, lime-mal kikevert balzsamecettel meglocsolva, a mandulával megszórva tálaljuk.