Kecskesajtos tojáskrém spárgával

Alapvetően a Fény utcai piacra járok Budapesten: minden héten kint vagyunk az egyik gasztrós barátommal. Megvannak a bevett helyek, hogy mit honnan és mikor vásároljunk. Baloghéktól az elképesztően krémes tejföl mellett a kecskesajt is állandó vendége a bevásárlókosaramnak. Sajnos cégnévvel nem szolgálhatok (hihetetlen, de nincs a manufaktúrának neve!), viszont megtaláljátok őket a Fény utcai piac bejárati szintjén, rögtön a főbejárat mellett balra, hátul. Ez a tojáskrém igazi könnyű,májusi recept. Egy felturbózott változat, amelyet a kecskesajt és a snidlinges spárga tesz teljessé.

Hozzávalók:

4 tojás

1 kis csokor snidling

1 gerezd fokhagyma

4-5 szál spárga

5 dkg puha kecskesajt

só, bors

petrezselyem, ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre, a spárgát pedig egy másik lábosban, 3-5 perc alatt blansírozzuk forrásban lévő vízben. A főtt, héj nélküli tojásokat törjük össze villával, adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, majd sózzuk, borsozzuk. A spárgát tegyük a robotgépbe, adjuk hozzá a kecskesajtot és a megtisztított fokhagymát, majd turmixoljuk darabosra (nem pépesre!). Keverjük össze a tojással, kóstoljuk meg, és ha szükségesnek érezzük, fűszerezzük. Ropogós pirítóson az igazi!

Tipp:

Kecskesajt helyett próbáljátok ki érlelt cheddarral vagy akár friss juhtúróval! Az igazán extrém változatnál pedig használjatok sajt helyett japán Kewpie majonézt – ezután garantáltan máshogy néztek majd a tojáskrémre is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -