Lujza-szelet

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg cukor
10 dkg puha vaj
3 tojás
15 dkg liszt
csipetnyi só
25 dkg krémes túró
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 evőkanál sütőpor
8 dkg kinyomkodott reszelt alma (kb. 2 közepes)
porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítünk, és egy 22–24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A cukrot a puha vajjal robotgépben habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a túrót (ha nem krémes, kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk), a citromhéjat, a reszelt almát és a sütőport.

2. A masszát az előkészített formába simítjuk, és 40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt a sütőből kivesszük, megszúrjuk a közepét, és csak akkor vesszük ki, ha nem tapad a massza a fogpiszkálóra. Hagyjuk a formában 10 percig hűlni, mielőtt kiborítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -