Málnás semmifreddo
Havas DóraA semifreddo, egy pillanatok alatt készülő fagyikategória, és minden percét megéri.
Hozzávalók 6-8 személyre:
10 dkg málna
9 dkg cukor
3 dl tejszín
4 evőkanál limoncello
3 dl görög joghurt
A coulishoz:
25 dkg málna
2 evőkanál cukor
2 evőkanál limoncello
A tálaláshoz:
20 dkg málna
Elkészítés:
Egy vekniformát fóliával kibélelünk. A málnát és a cukrot egy villával összetörjük. A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a joghurttal, málnával és a limocelloval úgy, hogy megmaradjanak a rétegek. Belesimítjuk a formába és 6 órára hűtőbe tesszük.
A coulishoz a málnát a cukorral és a limoncelloval kevergetve összefőzzük és egy finom szűrőn átpasszírozzuk és tálalásig hűtőben tartjuk.
Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki és utána a formából kiborítva szeleteljük. A málna coulissal és friss málnával megpakolva tálaljuk