Mexikói kukoricaleves
Kárai DávidOdavagy a mexikói éttermekben kapható kukoricalevesért? Innentől akár otthon is elkészítheted.
Hozzávalók 4 adaghoz:
3 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
3 cső kukorica
1 jalapeño paprika, apróra vágva
1 teáskanál római kömény
5 dl alaplé vagy víz
12,5 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt cheddar
1 csokor újhagyma a tálaláshoz, vékonyra szeletelve
só és bors
Elkészítés:
Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Beletesszük a friss jalapeñót, és 2 csőről levágott kukoricaszemeket, a harmadikat pedig félbevágva, csövestül adjuk hozzá (ez lesz majd a levesbetét).
Hozzáadjuk a kimagozott és felszeletelt jalapeño paprikát, a római köményt, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a kukorica teljesen megpuhul.
Kivesszük belőle az egész cső kukoricát, elkeverjük benne a krémsajtot, majd összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés alaplével vagy vízzel hígítjuk.
Belekeverjük a cheddart, felforraljuk, majd a maradék főtt kukoricával és az újhagymával tálaljuk.