Mexikói kukoricaleves

Odavagy a mexikói éttermekben kapható kukoricalevesért? Innentől akár otthon is elkészítheted.

Hozzávalók 4 adaghoz:

3 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
3 cső kukorica
1 jalapeño paprika, apróra vágva
1 teáskanál római kömény
5 dl alaplé vagy víz
12,5 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt cheddar
1 csokor újhagyma a tálaláshoz, vékonyra szeletelve
só és bors

Elkészítés:

Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Beletesszük a friss jalapeñót, és 2 csőről levágott kukoricaszemeket, a harmadikat pedig félbevágva, csövestül adjuk hozzá (ez lesz majd a levesbetét).

Hozzáadjuk a kimagozott és felszeletelt jalapeño paprikát, a római köményt, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a kukorica teljesen megpuhul.

Kivesszük belőle az egész cső kukoricát, elkeverjük benne a krémsajtot, majd összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés alaplével vagy vízzel hígítjuk.

Belekeverjük a cheddart, felforraljuk, majd a maradék főtt kukoricával és az újhagymával tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -