Mézespuszedli tortácska

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:
12 dkg méz
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 csipetőrölt szerecsendió
15 dkg vaj
50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
15 dkg barnacukor
2 tojás

Töltéshez:
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 evőkanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, amíg a méz felforr. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat, amit hagyjunk teljesen elolvadni.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral. A cukrot és tojást robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva  hozzákeverjük a lisztet és a mézet. Fontos, hogy a keverőlapátot és ne a habverőt használjuk, mert nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból és hűtőbe tesszük, hogy formázható legyen.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőpapírt terítünk a deszkára, enyhén meglisztezzük és 1 centi vastagra nyújtjuk a tésztát rajta. Tepsire csúsztatjuk a sütőpapírral együtt és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, éppen csak addig, amíg átsül, nem kell megpirulnia (vigyázni kell, könnyen megég és kemény lesz!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalács lapot.
4. A tejszínt kemény habbá verjük egy habfixálóval. A mascarponet kikeverjük egy tálban a porcukorral és vaníliakivonattal, majd fellazítjuk a felvert habbal. A tésztából kis köröket szúrunk ki. A vaníliás habot egy habzsákba töltjük és a korongok felére apró kis csókokat nyomunk belőle. Ráillesztünk egy-egy tésztakorongot és a tetejére is nyomunk kis csókokat.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -