Őszi minestrone

Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy póréhagyma, karikákra vágva
3 gerezd fokhagyma, áttörve
2 sárgarépa
1 fehérrépa
15 dkg tök kockákra vágva
10 dkg konzerv fehérbab
3 szárszeller
1 teáskanál majoranna
1 dl vörösbor
1 csokor bazsalikom
1 csokor petrezselyem
2-3 ág oregánó
15 dkg koktélparadicsom
2 liter alaplé
negyed fej kelkáposzta, felcsíkozva
negyed karfiol, kis rózsákra szedve
7 dkg bulgur
5 dkg parmezán
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajat felhevítjük egy közepes méretű lábosban. A póréhagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk, majd jöhet a sárga- és fehérrépa, tök, és az szárzellert. Sózzuk, borsozzuk, a majorannával meghintjük és a borral felengedjük. Lefedve 10 percig pároljuk.
2. Egy nagy csokor bazsalikomot, a petrezselymet és az oregánót durvára vágjuk és hozzáadjuk a zöldséges alapunkhoz a koktélparadicsomokkal együtt. Felöntjük az alaplével, újra sózzuk és 30 percig főzzük. Ezután kerül bele a karfiol, a kelkáposzta, a bab, a bulgur és lefedve 20-25 perc alatt készre főzzük. Ezután parmezánforgáccsal a tetején tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -