Paradicsom pirítóson

Nálunk még mindig eszeveszett tempóban érik a kertben a paradicsom! Ehhez a recepthez bármilyen fajtát fel tudunk használni, sőt nyugodtan válasszunk pár zöldet is, mert savanykás íze nagyon jó kontrasztot fog adni az édeskés pirítóshoz. A tárkony és a paradicsom pedig az egyik legjobb párosítás, ami reggel a konyhában történhet velünk.

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg paradicsom

só, bors

kevés szerecsendió, lereszelve

néhány levél friss tárkony

4 szelet kenyér

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál paprikaolaj

1 kis csili, felaprítva

kecskesajt vagy túró a tálaláshoz

Elkészítés:

Vágjuk félbe a paradicsomokat,majd az olíva- és a paprikaolajon kezdjük el pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót. Dobjuk bele a tárkonyleveleket.
Rakjuk mellé csilit, és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. Húzzuk a serpenyő egyik felébe, majd a másik felében kezdjük el pirítani a kenyérszeleteket is.


Mindenféle zöld nélkül, a kenyérre kanalazva, túróval vagy kecskesajttal tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -