Paradicsom pirítóson
Nagy SanyaNálunk még mindig eszeveszett tempóban érik a kertben a paradicsom! Ehhez a recepthez bármilyen fajtát fel tudunk használni, sőt nyugodtan válasszunk pár zöldet is, mert savanykás íze nagyon jó kontrasztot fog adni az édeskés pirítóshoz. A tárkony és a paradicsom pedig az egyik legjobb párosítás, ami reggel a konyhában történhet velünk.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg paradicsom
só, bors
kevés szerecsendió, lereszelve
néhány levél friss tárkony
4 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paprikaolaj
1 kis csili, felaprítva
kecskesajt vagy túró a tálaláshoz
Elkészítés:
Vágjuk félbe a paradicsomokat,majd az olíva- és a paprikaolajon kezdjük el pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót. Dobjuk bele a tárkonyleveleket.
Rakjuk mellé csilit, és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. Húzzuk a serpenyő egyik felébe, majd a másik felében kezdjük el pirítani a kenyérszeleteket is.
Mindenféle zöld nélkül, a kenyérre kanalazva, túróval vagy kecskesajttal tálaljuk.