Parfé torta Nutella®-val

Egy finom vaníliás parfé torta, mindig jó választás, hiszen előre elkészítheted és nem kell a családi alkalomra hagyni a desszert készítést is. Csak kapd elő az akár hetekkel korábban betárazott parfé tortát és tálald Nutella®-val.

Hozzávalók 8 személyre:

30 dkg cukrozott, sűrített tej
6 dl habtejszín
2 evőkanál vaníliakivonat
10 dkg csokoládé
10 dkg török mogyoró

A díszítéshez:
12 dkg Nutella®

Elkészítés:

  1. A parféhoz elkezdjük felverni a tejszínhabot, amikor habosodni kezd, hozzáadjuk a sűrített tejet és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. Közben belekeverjük a vaníliakivonatot is. Közben a csokoládét felolvasztuk, a törökmogyorót megpirítjuk és durvára vágjuk.
  2. A massza harmadát a formába simítjuk, meglocsoljuk az olvasztott csoki felével és meghintjük a mogyoró felével is. Jöhet rá a massza második harmada, majd a maradék csokoládé és mogyoró. Végül rásimítjuk a maradék masszát és legalább 12 óráig a mélhyűtőben fagyasztjuk.
  3. Tálaláskor a parfét kiborítjuk a formából (ha kell, pár másodpercre forró vízbe mártjuk a formát hogy meglazuljon) és a Nutella®-t vastagon rákenjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -