Pavlova torta Nutella®-val

Ha két dolgot kellene mondanunk, amiből sosem elég, az a Nutella® és a pavlova. A kettő együtt egyszerűen verhetetlen. A roppanós, finom pavlova, rajta a dúsan terülő, Nutella®-val a leghidegebb napot is felmelegíti. A tortát Anna Pavlova balerinától nevezték el, akinek a tisztelerére készült.

Hozzávalók 10 személyre:

A pavlovához:
6 tojásfehérje
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csipet só
30 dkg porcukor

A díszítéshez:
15 dkg Nutella®
5 dkg pirított törökmogyoró

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 110 fokra. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk.
  2. A tojásfehérjéket robotgépben közepesen kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a sót, és folytatjuk a habverést. A porcukrot innentől kanalanként adagoljuk a habhoz, minden adag után jól eldolgozva, hogy fényes, fehér, stabil állagot kapjunk.
  3. Az előkészített sütőlemezen kevés habbal rögzítjük a sütőpapírt, hogy ne csúszkáljon, majd a felvert tojáshabot habkártya segítségével kerek, kb. 20 cm átmérőjű, 8–10 cm magas formára kenjük. A közepén hagyunk egy kisebb mélyedést, hogy a tölteléket később bele tudjuk halmozni. Kb. 1 óra alatt készre sütjük, és résnyire nyitvahagyott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. 4. Tálaláskor a pavlova közepére halmozzuk a Nutella®-t és végül meghintjük a mogyoróval.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -