Pirítottkókuszos-csokis jégkrém
Wichmann AnnaA chia magtól annyira krémes és kellemes lesz a kész fagyi állaga, mintha egy hagyományos tejszínalapú jégkrémet ennénk. A kókuszlisztet nyugodtan cserélhetjük reszelékre vagy kókusztejporra is, a lényeg, hogy a szárazanyagtartalmát növeljük.
Hozzávalók 8 db-hoz:
5 dkg kókuszpehely
5 dkg étcsokoládé
1 presszókávé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál chia mag
4 dl kókusztej
Elkészítés:
A kókuszpelyhet egy serpenyőben megpirítjuk, majd kihűlve finom liszté őröljük egy késes darálóban. Helyette használhatunk kókuszlisztet is.
A csokoládét egy tálba tördeljük. Ráöntjük a forró presszókávét és addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Ha kell mikróban kicsit rámelegítünk.
Hozzákeverjük a kakaóport, porcukrot, chia magot, kókuszlisztet és végül a kókusztejet is. A keveréket jégkrém formákba adagoljuk, lezárjuk és a mélyhűtőbe tesszük legalább 6 órára.