Pisztáciás rózsás bostock

Ha szeretnéd egy kicsit kényeztetni a családodat egy ropogós, édes finomsággal, akkor ezt a francia klasszikust vedd elő. A Bostock briós egyik előnye, hogy kifejezetten klassz hozzá az előző napról megmaradt, szikkadt briós vagy kalács. Jó a maradékokat kreatívan, egy új ételhez felhasználni. Ráadásul egyszerre akár egy nagy családos mennyiség is elfér egy tepsin.

Hozzávalók 4 személyre

1 nagy szikkadt kalács
5 dkg pisztácia, durvára vágva

Rózsasziruphoz:
10 dkg cukor
10 ml rózsavíz
2,5 dl víz
1/2 rúd vanília

Pisztáciakrémhez:
12 dkg puha vaj
1 tojás
12 dkg porcukor + a tálaláshoz kicsi
10 dkg darált mandula
10 dkg darált pisztácia

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A briósokat keresztben félbevágjuk és egy sütőpapírral leterített tepsire rakosgatjuk.
A sziruphoz minden hozzávalót egy kis lábosba teszünk és felforraljuk. 5 percig zubogtatva főzzük, hogy besűrűsödjön.
A krémhez a vajat, a tojást és a cukrot elektromos kézmixerrel 5 percig habosítjuk, hogy cukor beleolvadjon. Majd beledolgozzuk a mandulát és a pisztáciát is.
Az összeállításhoz, minden brióst meglocsolunk a sziruppal és megkenjük a pisztáciás krémmel. Megszórjuk a durvára vágott pisztáciával és 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -