Pohárkrém fehér csokival, lime-mal és áfonyával

A legegszerűbb dolgok gyakran a legcélravazetőbbek. Ez a pohárdesszert például már rengeteg változatot megélt a konyhámban, mert imádjuk benne, hogy bárki percek alatt izgalmas ízeket állíthat össze és a végén garantáltan elégedettek leszünk az eredménnyel. Már mindenkinek van kedvenc verziója a családban, kísérletezzetek ti is!

Hozzávalók (6-8 adag):

A krémhez:

2,5 dl mascarpone

15 dkg fehér csokoládé

1 tk vaníliakivonat

1 lime reszelt héja

1 tk frissen facsart lime lé

1,5 dl görög joghurt

 

A rétegekhez:

50 dkg fagyasztott áfonya

20 dkg teljes kiőrlésű omlós keksz (pl. Lurkó)

2 marék kókuszchips a díszítéshez

 

Elkészítés:

A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Simára keverjük 50 ml mascarponéval és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A maradék mascarponét habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a lime levét és héját és a görög joghurtot. Az egészet alaposen elkeverjük, majd a fehér csokoládés krémmel is összedolgozzuk.

A kókuszos kekszet mozsárban összetörjük. A kókuszchipszet száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, éppen csak annyira, hogy egy kevés színt kapjon.

Összeállítjuk a desszertet: egy pohár aljára 2 evőkanálnyi kekszet kanalazunk, erre 3 evőkanál krémet, majd újabb adag összezúzott keksz következik, 2 evőkanál fagyasztott áfonya, majd ismét krém és a tetejére a kókuszchips. A pohár méretétől függően 6-8 adaghoz elég a krém.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -