Hozzávalók 8 személyre:
4 tojás
csipetnyi só
8 dkg barna cukor
6 dkg liszt
4 dkg rétesliszt
½ vaníliarúd kikapart magjai
20 dkg fehércsokoládé
1 dl Baileys
1 dl tejszín
25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a barna cukorral egy robotgép segítségével. A liszteket összeszitáljuk egy másik edénybe. Kézi habverővel a tojássárgájákat és a vanília magjait fehéredésig keverjük. Könnyedén, de vigyázva, hogy a hab ne essen össze, beleforgatjuk a habot a tojássárgájába, majd rászitáljuk a lisztes keveréket. Óvatosan egynemű tésztává forgatjuk.
A kész tésztát az előkészített tepsire simítjuk. Az előmelegített sütőben 7–10 percig sütjük. Nagyon fontos, hogy a széleket se szárítsuk ki, különben feltekeréskor törni fog. Ha kivettük a sütőből, fejjel lefelé fordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuha segítségével tfelekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt és a Baileys-t forráspontig hevítjük, majd ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Fényesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is és kikeverjük vele. Megkenjük a krémmel a lehűlt piskótát, újra feltekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük szeletelés előtt.