Répatortakeksz

Számtalan nyuszikás vicc jutott eszembe ennek a bevezetőnek a megírásakor, végül úgy döntöttem, hogy a tényekre szorítkozom. A répatortakeksz abszolút hozza a klasszikus répatortaízeket, csak feleannyi idő alatt készül el. Egyszerre édes, ropogós és illatos vendégváró. Ha gyorsan elfogy, tényleg ráfoghatjuk a nyuszira.

Hozzávalók 24 darabhoz:
20 dkg liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
12 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
2 tojás
10 dkg reszelt répa

A krémhez:
12 dkg Philadelphia vagy más natúr krémsajt
7 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
csipetnyi só
aprított dió a kekszek tetejére

Elkészítés:

170 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy keverőtálba kimérjük, majd összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kikeverjük a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük. Spatula segítségével hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat, valamint a reszelt répát, és óvatosan összedolgozzuk.

Egy nedves kanállal diónyi adagokat teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a kanál aljával kicsit lenyomkodjuk őket. 13–15 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben.

Eközben elkészítjük a krémet. Robotgéppel összedolgozzuk a vajat és a krémsajtot, majd hozzákeverjük a porcukrot, valamint a vaníliát és a csipet sót.

Miután kihűltek a kekszek, kanállal krémet adagolunk mindegyik tetejére, végül megszórjuk az aprított dióval.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -