Rizslisztes puding gyömbérrel és kurkumával
Pinczel OrsiÁltalában próbálok spórolni a bevitt kalóriák számával, és persze lételemem az állandó kísérletezgetés is. Ez a puding pont megfelel mindkettőnek, hiszen gluténmentes, emellett eltér egy kicsit a megszokottól. Ráadásul a színe gyönyörű, friss. Kell ennél több?
Hozzávalók 4 főre:
8 dl kókusztej
csipetnyi só
1 ek. méz
2 dkg barna cukor
8 dkg rizsliszt
1 db kb. 2 cm-es friss gyömbér, nagyon finomra reszelve
1 csapott kiskanál kurkuma
A tálaláshoz:
3 dkg pirított kókuszcsipsz (opcionális)
bármilyen friss gyümölcs (opcionális)
Elkészítés:
A kókusztejből 7 dl-t belemérünk egy edénybe. A csipet sóval, a mézzel, a cukorral és a gyömbérrel együtt feltesszük főzni. A visszamaradt tejjel egy kis tálban kikeverjük csomómentesre a rizslisztet.
Ha a kókusztej felforrósodott, és gőzölög, beleöntjük a lisztes mixet, és lassú tűzön sűrűre főzzük az egészet. Belekeverjük a kurkumát, és megkóstoljuk. Ha nem elég édes, még igazíthatunk rajta.
Kiporciózzuk poharakba vagy tálkákba, és tálaláskor megszórhatjuk gyümölccsel, kókuszcsipsszel, de önmagában is nagyon finom, selymes.