Sajtos tartlette
Havas DóraHozzávalók 12 db-hoz:
1 csomag leveles tészta
12 szál zöld spárga
25 dkg mascarpone
2 tojás
15 dkg chevrette kecskesajt
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes méretű lábosban vizet forralunk. A leveles tésztát kiterítjük és 12 db négyzetet vágunk belőle, amik 2-3 centivel nagyobbak a muffin forma mélyedéseinél. Egyesével a mélyedésekbe igazítjuk őket úgy, hogy kis kosárkákat kapjunk. Mindegyikbe tépünk egy kis darab sütőpapírt vagy alufóliát, megtöltjük rizzsel vagy szárazbabbal és 10 perc alatt elősütjük.
2. Amíg sülnek a kosárkák megtisztítjuk a spárgát és a csúcsukat levágjuk. Ha felforrt a víz a szárakat 6 percre beledobjuk főni, majd átszedjük hideg vízbe. Ekkor a forrásban lévő vízbe dobjuk a csúcsokat is 3 percre, majd ezeket is a hideg vízbe szedjük hűlni.
3. A spárgák szárát, a mascarponet és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük sóval, borssal és egy botmixerrel egyneműre dolgozzuk. A kecskesajtot kisebb kockákra vágjuk.
4. Az elősütött tésztákról leemeljük a súlyokat. A sajt felét elosztjuk a mélyedésekben és megtöltjük a spárgás krémmel. Mindegyik tetejére fektetünk egy spárga csúcsot és megszórjuk a maradék sajttal. 10-15 perc alatt készre sütjük.