Sertésszűz hasselback burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

Sertésszűzhöz:

sertésszűz

bors

zöld fűszerek (kakukkfű, majoránna, zsálya levél)

alma

körte

póréhagyma

nem teljesen meghámozott fokhagyma

Pác hozzávalói:

1 ek. méz

1 ek. mustár

pici sör

Hasselback burgonya hozzávalói:

burgonya

vaj

Elkészítés:

A kicsomagolt sertésszüzet megkötözzük színezetlen spárgával, ezáltal szépen tartja majd a formáját. Megsózzuk, meg borsozzuk, majd forró serpenyőben, minden oldalán körbe sütjük a húst. Miután megpirult minden oldala, félre tesszük a húst és a zöld fűszereket szépen bebújtatjuk a kötöző alá (kakukkfüvet, majoránnát, zsálya levelet).

A páchoz összekeverünk egy evőkanál mézet szintén egy evőkanál mustárral és egy pici sörrel, majd az elkészült páccal megöntözzük a húst.

Ezután a felvágott almát, körtét, póréhagymát, és a sok fokhagyma gerezdet a hús köré tesszük a tepsiben. A maradék páccal meglocsoljuk a gyümölcsöket és a hagymát, majd alá öntünk egy kis sört, és a tetejére egy kis olajat. Mehet a sütőbe, 210°C-on 25 percig sütjük!

A burgonyát két pálcika közé helyezzük, majd ezen felvágjuk! A titok: ennek a módszernek köszönhetően kívül ropogósra sül, belül krémes marad a burgonya! A tetejére, tengeri sót szórunk, majd egy teáskanál vajat teszünk. Mehet a sütőbe!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -