Sulistart és ami utána jön

Megjelent az őszi magazinunk, amelynek fő témái a melengető levesek, a hosszan párolt melengető ételek, a csábos csokoládék és olyan hétköznapi ételek, amelyeket a kamrából is bármikor elő tudunk varázsolni. Most is foglalkozunk agyserkentő alapanyagokkal, kalóraicsökkentett édességekkel és rostban gazdag ételekkel, ráadásul egy extra sulistart melléklettel is kiegészítettük!

Hihetetlen, de szeptember van, elkezdődött az iskola, visszaáll mindenki a laza nyári káoszból a rendezettebb életmódra, akár van gyerek a családban, akár nincs. Az iskolakezdés sokunknak kihívásokkal teli időszak. Én például minden évben úgy indulok neki, hogy a tavaly nem teljesített célokat óriási betûkkel írom a listámra, és bizony előfordul, hogy ezek közül néhány a következő évben még nagyobb betûkkel kerül ugyanoda…

Az egyik terület, ahol nincsenek kérdőjelek, a táplálkozás. Ez az én erős oldalam. Nem véletlen, hogy minden évben csak úgy ömlenek hozzám a kérdések, mégis mit teszek az uzsonnásdobozba, hogyan oldom meg az estéket, mit eszünk, ha rohanni kell az edzésre. Igyekeztünk életképes megoldásokat, válaszokat és ötleteket adni. A témát körbejárjuk az iskolai menzák és büfék oldaláról is, hogy minél teljesebb legyen a kép.

Közben persze az ősz nem csak az iskolakezdésről szól, sőt a jó hír az, hogy a pánik csak pár hétig tart. Amint beáll a rend, lehet tobzódni ebben a csodálatosan színes, gazdag évszakban. A legizgalmasabb őszi témákkal és receptekkel készültünk, legyen szó tartalmas levesekről, hosszan és kényelmesen főtt melengető főfogásokról vagy lusta hétvégi reggelikről.

Ahogy eddig, úgy ebben a lapszámban is kiemelten foglalkozunk a szezon alapanyagaival – most a dió, a füge és a mogyoróhagyma kerülnek terítékre. Az ősz természetesen a csokoládészezon kezdetét is jelenti, így nem maradhatott ki a magazinból ez a téma sem (mennyei sütemények, isteni torták, selymes, csábító fûszerezésû forró csokik… mindenre van receptünk).

Jó olvasást és inspirálódást kívánok, remélem, minél több receptet kipróbáltok – és erről nem felejtetek el minket sem értesíteni.

Szerezd be most a SPÁJZ magazint a Lila füge webshopban!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -