Sült kecskesajtos puliszka fürjjel

Az egyszerűség gyönyörködtet és megnyugtat. A konyhában is. Több sült puliszkát az asztalra!

Hozzávalók 2 személyre:
1 fürj
2 evőkanál olaj
csipetnyi fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
20 dkg kukoricaliszt
2 dl tej
10 dkg kecskesajt
1 kávéskanál só
1 gerezd fokhagyma (reszelve)
csipetnyi szerecsendió

Elkészítés:

A fürjet locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal, majd szórjuk meg a paprikával, a köménnyel, és jól dörzsöljük bele. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük ropogósra.
1 evőkanál olajat hevítsünk fel egy fazékban, öntsük bele a kukoricalisztet, majd szinte azonnal a tejet is, és takarékon, lassan kavargatva főzzük 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a kecskesajtot, és reszeljük bele a fokhagymát. Jól keverjük el, és vegyük le a tűzről.
Kanalazzuk egy kis tepsibe, egy spatulával egyenletesen simítsuk el, és rakjuk a fürj mellé. Egyszerre kell elkészülniük.

 

Tipp:

A puliszkába reszelhetünk még egy kevés gomolyát is, és fűszerezhetjük paprikával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -