Sült zellergumó gombákkal, édes répaszósszal és juhsajttal

Mmm egy igazi, rusztikus finomságot varázsoltunk eléd ezzel a sült gyökeres, gombás, répaszószos ízbombával. Díszítsd friss joghurttal és csírával, lepd meg vele szeretteidet!

Hozzávalók 4 adaghoz:

 

1 nagy zellergumó

30 dkg csiperke vagy portobello gomba

2 ek. olívaolaj

1 kk. akácméz

2 kk. bors

csipetnyi kömény

csipetnyi só

csipetnyi fahéj

3 szál zsenge répa

1 ek. magas zsírtartalmú natúr joghurt + a tálaláshoz

2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

 

A zellergumót meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A gombát megmossuk, majd a zellerrel együtt egy hőálló tálba tesszük. Az olívaolajat elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a fűszereket, és ráöntjük a zöldségekre. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A zsenge, vékony répákat megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd 15 perc alatt puhára főzzük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és a fokhagymát, végül az egészet botmixerrel krémesítjük.

Tálaláskor a sült zöldségekre kanalazzuk egy kevés natúr joghurt kíséretében.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -