Sült zellergumó gombákkal, édes répaszósszal és juhsajttal
Nagy SanyaMmm egy igazi, rusztikus finomságot varázsoltunk eléd ezzel a sült gyökeres, gombás, répaszószos ízbombával. Díszítsd friss joghurttal és csírával, lepd meg vele szeretteidet!
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 nagy zellergumó
30 dkg csiperke vagy portobello gomba
2 ek. olívaolaj
1 kk. akácméz
2 kk. bors
csipetnyi kömény
csipetnyi só
csipetnyi fahéj
3 szál zsenge répa
1 ek. magas zsírtartalmú natúr joghurt + a tálaláshoz
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zellergumót meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A gombát megmossuk, majd a zellerrel együtt egy hőálló tálba tesszük. Az olívaolajat elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a fűszereket, és ráöntjük a zöldségekre. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A zsenge, vékony répákat megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd 15 perc alatt puhára főzzük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és a fokhagymát, végül az egészet botmixerrel krémesítjük.
Tálaláskor a sült zöldségekre kanalazzuk egy kevés natúr joghurt kíséretében.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.