Tárkonyos csirkeraguleves

Egyik kedvenc levesünk, ami mindenki asztalán megfordult már. Aki nem szereti a tárkonyt, az helyettesítheti petrezselyemmel. Gyors, egyszerű és vigyázz, forró!

Hozzávalók négy főre:

½ kg filézett csirkecomb
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 vöröshagyma
1 szál tárkony

20 dkg zöldborsó

2 dl tejföl
5 dkg finomliszt
1,5 liter alaplé
½ citrom leve
5 dkg vaj
mustár
fehér bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A
hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket,
kivesszük a serpenyőből, és egy lábasba rakjuk.
A húst hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és átpirítjuk a maradék zsiradékon.

A húst a zöldségekhez adjuk, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal
fűszerezzük, és addig főzzük alacsony lángon, amíg a zöldségek éppen készen lesznek,
ez kb. 15 perc.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, belekanalazunk 1 merőkanál levest és simára
keverjük. A leveshez öntjük vékony sugárban. Citromlével, mustárral ízesítjük.

Tipp: Lehet adni hozzá zöldborsót. Bárányból is elkészíthető.

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -