Tépett libacomb gerslivel

Végy egy egész libát vagy néhány libacombot, bőrös mellet, hájat, és csapj egy családi-baráti hétvégét, ahol a társaság étvágyát egy szép őszi kirándulás hozza meg. Üljétek körbe az asztalt, és kóstoljátok meg ezt a különleges libás fogást.

Hozzávalók  4 adaghoz:

20 dkg gersli
1 tk. libazsír
20 db ecetes, apró gyöngyhagyma
12 szem aszalt szilva, felezve, magozva
6 ek. aranymazsola
6 ek. hámozott, főtt, felezett gesztenye
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl szárnyas alaplé
3 sült libacomb tépett húsa
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A gerslit meleg vízzel átöblítjük, majd bő, sós vízben vagy szárnyas alaplében
roppanósan puhára főzzük kb. 20 perc alatt. Leszűrjük, és további felhasználásig
félretesszük.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a libazsírt, és hozzáadjuk a gyöngyhagymát,
a mazsolát, az aszalt szilvát, gesztenyét és a zúzott fokhagymát. Rázogatva átpirítjuk a
hozzávalókat, és felöntjük az alaplével. Elkeverjük a főtt gerslivel és a tépett
libahússal, majd pár percig egybesütjük az egészet.

Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, tálalásig pedig lefedve tartjuk.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -