Zöldséges libaleves

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

2 evőkanál étolaj
1 liba aprólék, farhát
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
2 babérlevél
5 egész bors
1 darab száraz permezán sajt (héj)
1 csokor petrezselyem
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 konzerv fehérbab
10 dkg árpagyöngy (főzve)
1 pok choy
2 teásknaál só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

Alaplevet készítünk az aprólékból és a far-hátból. Egy nagy lábasba tesszük őket, magas lángon, 2 evőkanálnyi olajon körbepirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel és lassú tűzön, gyöngyöztetve fözzük 2 órát. Közben hozzáadjuk az egész hagymát (megmosva, belső héjával együtt), a fokhagymákat, a kakukkfüvet, babérlevelet, borsot és a parmezán héját. Ha elkészült, leszúrjük és az alaplevet visszatesszük a lábasba. A csontról közben lefejtjük a húst.

Hozzáadjuk a zöldségeket, újra gyöngyöztetve főzzük, megzózzuk és addig főzzük így, ameddig a zöldségek megpuhulnak. Ekkot hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, a gőtt árpagyöngyöt és a feldarabolt pak choy-t (vagy spenótot). Éppen csak addig főzzük, amíg a pak choy összeesik. Hozzáadjuk a csontról lefejtett húst, ha kell sózzuk, borsozzuk a levest és forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -