Zselé
Havas DóraEzt a gyümölcszselét még novemberben a Diéta és Fitnesz magazin felkérésére készítettem, de a receptet itt azóta sem tettem közzé. Pedig higgyétek el méltó rá, még ha van is köztetek sok olyan mint én, aki szerint a zselé fura dolog. Állaga, íze, mindene szokatlan. Erre a téves hiedelemre sikerült saját magam számára is rácáfolnom a karácsony előtti kísérlettel. Még soha nem csináltam korábban zselét, ami most már belátom hiba, hiszen semmi köze nincs a boltban, poralakban kapható izékhez, ami alapján lesújtó véleményemet kialakítottam. A színe nem ételfesték, az íze nem mű és az állaga sem arra a bizonyos műanyag zselére emlékeztet és ráadásul, ha pohárban szolgáljuk fel, nem is inog gyanúra okot adó módon össze-vissza. Másik kedvenc tálalási módom a gyümölcssalátába kanalazás. A legjobb, ha dinnyekanalzóval (nem tudom mi a hivatalos neve) kis labdákat formázunk a zseléből és a gyümölcsök közé keverjük. Ezt még úgy lehetne fogkozni, ha színtelen zselét készítenék, ki is fogom próbálni, elég fancy-nek hangzik, nem?
Recept (6-8 személyre)
30 dkg málna (lehet fagyasztott)
30 dkg vörös áfonya (friss vagy fagyasztott)
15 dkg cukor
4,5 dl víz
2,5 dl száraz pezsgő vagy Prosecco
8 zselatin lap