Jégkrém reggelire? Bizony!

Nyár van, reggelente is meleg. Sokszor úgy ébredek, hogy legszívesebben fagyit reggeliznék, de a józan eszem ezt nem engedi...

Nyár van, reggelente is meleg. Sokszor úgy ébredek, hogy legszívesebben fagyit reggeliznék, de a józan eszem ezt nem engedi. Nem ehetek fagyit, ha azért kelek korábban, hogy még a fullasztó hőség beállta előtt elmenjek futni! – ezek a gondolatok kavarognak a fejemben, miközben villog a képzeletbeli lámpa, hogy én igenis fagyit akarok (nem tehetek róla, imádom). Rendben, akkor tárgyaljunk, én és én. Ezek a belső monológok általában jó dolgokhoz vezetnek és ezt most is így volt, szerencsére.

Gyorsan meggyőzöm magam, hogy a jégkrém menőbb, mint a fagyi. Persze csak arról van szó, hogy jégkrémet úgyis minden nap gyártunk a gyerekekkel, sokkal kevesebb energiabefektetéssel megkapom a kívánt eredményt. Innentől már beindulnak a kreatív agysejtek: egy egészséges reggeli jegesen! Ez az!

Vaníliás görög joghurt jégkrém müzlibe forgatva, jó sok gyümölccsel. Szemtelenség lenne receptnek nevezni, mert inkább csak egy ötlet: a joghurtot kikeverem a vanília kivonattal és lefagyasztom. Nem adok hozzá semmi édesítőt, mert szeretem a joghurt fanyarságát és a vaníliától úgyis egy kicsit édeskés lesz (és így futás után se kell arra gondolni, hogy tönkreteszem a munkám). Jégkrém forma nem feltétlenül kell, papírpohárban vagy szilikon muffin formában is ki lehet fagyasztani, csak egy pálcika kell minden adagba. A müzli (lehet pirított mag vagy morzsa is) és a gyümölcs ízlés szerint változtatható. Mondom, hogy csak egy ötlet…

 

Hozzávalók 4 személynek

4 dl görög joghurt

1 ek vanília kivonat

4 ek müzli

40 dkg nyári gyümölcs

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -