Serpenyős Cukkini lepény
Vogel DianaHozzávalók
6 tojás
3 dl tej
12 dkg liszt
4-5 közepes zsenge cukkini
2 marék finomra reszelt, parmezán típusú sajt
1 evőkanál étolaj
só, friss bazsalikom levelek, + 2 evőkanál sajt a lepény tetejére
Elkészítés
A felvert tojásokat a szobahőmérsékletű tejjel és liszttel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű legyen. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a lemosott, mandolinnal vékony szeletekre vágott cukkinit. Sózzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a cukkinis keveréket beleöntjük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a keverék kezd elválni a serpenyőtől. Egy széles konyhai lapáttal óvatosan átfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük.
Lapos tálra csúsztatjuk, tetejére reszelt sajtot hintünk és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. Pizzavágóval szeleteljük fel.