Serpenyős Cukkini lepény

Hozzávalók

6 tojás

3 dl tej

12 dkg liszt

4-5 közepes zsenge cukkini

2 marék finomra reszelt, parmezán típusú sajt

1 evőkanál étolaj

só, friss bazsalikom levelek, + 2 evőkanál sajt a lepény tetejére

Elkészítés

A felvert tojásokat a szobahőmérsékletű tejjel és liszttel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű legyen. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a lemosott, mandolinnal vékony szeletekre vágott cukkinit. Sózzuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a cukkinis keveréket beleöntjük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a keverék kezd elválni a serpenyőtől. Egy széles konyhai lapáttal óvatosan átfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük.

Lapos tálra csúsztatjuk, tetejére reszelt sajtot hintünk és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. Pizzavágóval szeleteljük fel.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSzarvasgombás-májas szendvics barnított vajjal
Következő cikkAzért szeretjük a cukkinit …
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.