3 + 1 fánk, nem csak farsangra

Ha valamikor, hát ebben a hidegben, hóban, télben igazán kijár nekünk a fánk! Ilyenkor több időnk is van nekilátni a sütésnek, és minden baráti-családi társaság hálás lesz a nagy tál finomságért.

A gyors


RECEPT
Nem kell keleszteni, 90 perc alatt kész van, és hidegen is finom – sikerült felcsigázni az érdeklődést? Ráadásul a félkilónyi túrónak köszönhetően ennek a fánknak a hasznosanyag-tartalma is jóval magasabb, mint általában, úgyhogy erős versenytársa a hagyományos kelesztett verziónak. Az olajban sütést sajnos nem ússzuk meg, de fánkról van szó, kibírjuk.

Az amerikai–francia

RECEPT
Ha valaki azt gondolja, nem szereti az amerikai fánkot, az most gyorsan kattintson, olvassa el ezt a receptet, és essen szerelembe. Amerika ugyanis elég nagy és változatos ország ahhoz, hogy a világ minden tájáról találjunk benne finomságot. A híres New Orleans-i beignet Franciaországból egyes források szerint Olaszországból érkezett oda, sok más fogással együtt, és a számunkra oly kedves kelesztett fánk egyik változata. Könnyű elkészíteni, és elég látványos a végeredmény. Érdemes kipróbálni.

A miniatűr

 

RECEPT
Vajon csak illúzió, hogy minél kisebb egy fánk, annál könnyebb kontrollálni, mennyit eszünk belőle? Ha egy nagy fánk helyett három-négy picit fogyasztunk el, akkor hamarabb abba lehet hagyni? A méretnek persze elsősorban nem az adagolás szempontjából van jelentősége, másképp sül, más állaga lesz a kisebb golyóknak, talán még finomabbak is így.

A dekoratív

 

RECEPT
Sok jót tudunk mondani a fánkról, de azért csinosnak nehezen lehetne nevezni, azt el kell ismerni. Kivéve persze ezt a sütőporos változatot, amely sütés közben is jól tartja a formáját, és szépen díszíthető. A receptben ugyan csak egy egyszerűbb cukormáz szerepel, de amennyiben rendelkezésre áll gyerekmunka, némi ételfestékkel, színes cukrokkal, mi egyébbel minden egyes fánk műalkotássá válhat.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -