Melanzane alla parmigiana
Péter AnnaA padlizsános ételek fejedelme, könnyűnek nem mondanám, de pont ezért fejedelmi. Rendkívül ízletes, gyönyörű és a konyhában gyakorlatlanok is nyugodtan bevállalhatják az elkészítését.
Hozzávalók 4 személyre:
1 vöröshagyma, finomra vágva
4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
olívaolaj
1 liter paradicsompüré vagy 1 kg felkockázott friss paradicsom
1 kg hosszúkás padlizsán
25 dkg mozzarella, felkockázva
10 dkg reszelt parmezán
só
fekete bors
Elkészítés:
A hagymákat az olívaolajon megdinszteljük, felöntjük a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, és sűrű szószt főzünk belőle.
A padlizsánokat hosszában kb. másfél cm-es szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Rendkívül sok olajat felvesz, ez ilyen.
Egy tűzálló tálba egy réteg padlizsánt fektetünk, megszórjuk a mozzarellával, meglocsoljuk a paradicsommal és addig rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejét meghintjük a reszelt parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.