Baileys cheesecake

Tökéletes desszert egy baráti, beszélgetős estére, amikor valami különlegesre vágyunk. A selymes ital mellett a kávé és a fehércsoki gondoskodik arról, hogy senki ne felejtse el ezt az estét.

Hozzávalók 4-6 személyre:

Az alaphoz:
25 dkg Detki mézes Tere-Fere keksz finomra törve vagy darálva
12 dkg puha vaj

A töltelékhez:
20 dkg natúr krémsajt
10 dkg fehércsoki
1/2 dl Baileys
1 evőkanál vaníliakivonat
1 evőkanál zselatin
1 presszó kávé
1 dl tejszín habbá verve
1 evőkanál habfixáló

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek torta formába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe.
A töltelékhez, a krémsajtot egy tálba szedjük. A fehércsokit megolvasztjuk és a Baileys-el, vaníliával és krémsajttal kikeverjük. A zselatint feloldjuk a presszó kávéban és ezt is belekeverjük. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a krémbe. Simítsuk a keksz alapra és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -