Barnasörös-ragacsos oldalas

Nem igazán vagyok sörös, sőt inni egyáltalán nem szoktam, az oldalasnak viszont olyan különleges ízt kölcsönöz, hogy mostantól biztosan gyakrabban fogok barna sörrel távozni a boltból.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg oldalas
3 dl barna sör
3 gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál pirospaprika (lehet füstölt is)
1 kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:

Az oldalast daraboljuk fel a csont mentén, majd alaposan sózzuk meg. Egy tálba keverjünk össze a barna sört, a fokhagymát, a szójaszószt, a pirospaprikát és az őrölt borsot, majd forgassuk bele az oldalasokat. Hagyjuk állni legalább 1 órát, de akár egy egész éjszakán át.

Egy hőálló tálat kenjünk meg olajjal, és rendezgessük el benne az oldalasdarabokat. Öntsük rájuk a maradék pácot. Fedjük le alufóliával, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Ezután vegyük le róla a fóliát, öntsük le az alatta lévő szaftot, és süssük tovább az oldalasokat.

A szaftot forraljuk be sűrű mázzá egy lábasban, majd kenegessük meg vele a húst. Hagyjuk, hogy egy kicsit rápiruljon a máz, ez kb. 10 perc alatt megtörténik, ezután tálalhatjuk is.

Tipp:

Tálaláskor szórjuk meg friss zöldfűszerrel, például rozmaringgal, és kínáljunk hozzá barna sört.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -