Csak imádni lehet: zöldborsó

Zöldborsó ugyan lesz még hónapokig a piacon, de lássuk be, azért már nem pont ugyanaz a minőség. Most még akár héjával együtt is bele lehet főzni a levesbe, főzelékbe, úgyhogy fogjuk be az egész családot, és lássunk neki valami finomnak.

Leves

Az első tavaszi zöldborsóleves szinte szakrális, de egészen biztosan spirituális élmény. A hagyományos recept helyett azonban most egy krémes változatot ajánlunk, amely a krumplinak és a tojásnak köszönhetően kifejezetten tartalmas is. RECEPT

Tészta

A spagetti a legtöbb családban az egyik legnépszerűbb ételnek számít, de egy idő után meglehetősen unalmassá válhat a felnőttek számára. Kuglófformában megsütve és zöldborsópestóval tálalva azonban máris izgalmasabb. Nem mellékesen a tápértéke is jóval magasabb ebben a formában. RECEPT

Klasszikus

A zöldborsófőzeléket szintén nagyon szereti a legtöbb gyerek és felnőtt is, nem túl drága, és gyorsan elkészül, legalábbis fagyasztott borsóból biztosan. Ez a kókusztejes, mascarponés, sertésszüzes változat jóval érdekesebb, így akár hétvégi ebédként is megállja a helyét. RECEPT

Ropogós

10 dekányi zöldborsóval rövid idő alatt gyönyörű és finom vacsorát készíthetünk – minél zsengébb, annál jobb. Akár a héját is felhasználhatjuk, ha elég puha, és jól megpároltuk. Ugyan mi sonkával készítettük el, de a juhtúró karakteres íze magában is megfelel ellensúlynak, és egyből vegetáriánus fogásként is megállja a helyét. RECEPT

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -